Zonnecrème: hoe smeren en wanneer?
Zonnecrème: hoe smeren en wanneer?
June 10, 2017
6 essentiële producten om je huid fris en fruitig te houden in de zomer
6 essentiële producten om je huid fris en fruitig te houden in de zomer
June 30, 2017

Wist je dat slechts 30% van de volwassenen dagelijks zonnecrème smeert? En dat terwijl het oh zo belangrijk is om onze huid te beschermen tegen de UVA en UVB stralen. Hier enkele redenen waarom mensen zich niet beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. En meteen ook enkele tips om deze excuses niet meer te hoeven maken.

1. “Ik vergeet het.”

Vervang je gelaats- en lichaamsreinigers, body lotion en dagcrème met producten die een SPF bevatten. Opgelost!

2. “Van zonnecrème krijg ik uitslag.”

Ga op zoek naar een olie-vrije crème of een gel die niet comedogeen is (dat wil zeggen dat ze de poriën niet verstopt). Je kan ook kijken voor een crème die acne bestrijdende ingrediënten bevat zoals salicylzuur.

3. “Ik zie er beter uit met een kleurtje.”

Hoewel Nicole Kidman, Julianne Moore, en andere prachtige vrouwen de zon vermijden, is de aantrekkingskracht van een bruin kleurtje nog steeds erg sterk. Dit is nu een van die situaties waarin het OK is om nep te zijn: probeer eens een zelfbruiningslotion die een SPF bevat. Zo krijg je niet alleen een kleurtje, maar je huid blijft tevens gezond.

4. “Het voelt vet aan.”

Ok, begrijpelijk. De meeste mensen houden niet van een plakkerige, vet aanvoelende huid, maar de mensen die zonnecrèmes ontwikkelen weten dit ook. Daarom zijn er vandaag de dag voldoende producten op de markt die ontwikkeld zijn om goed in te trekken zonder een vette film achter te laten. Ook hier zijn de zonneproducten van Beauté Pacifique weer een goed voorbeeld van.

5. “Het irriteert mijn huid.”

Gevoelige huidjes hebben nog meer redenen om de zon te vermijden omdat de UV stralen huidcondities en irritaties vaak erger maken. Ga daarom voor een product met als opschrift ‘voor de gevoelige huid’ en voor producten die titanium dioxide bevatten.

6. “Ik moet voldoende vitamine D opdoen.”

Sommige zonneaanbidders halen onze nood aan vitamine D aan om hun liefde voor onbeschermd zonnen goed te praten. Maar ze beschadigen hun huid zonder reden: er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat aantoont dat het gebruik van zonnecrème de productie van vitamine D tegengaat. Je hoeft je armen en benen slechts 2 maal per week 15 minuten bloot te stellen aan de zon om voldoende vitamine D aan te maken, zelfs als je zonnecrème ophebt. Je kan ook dagelijks een supplement van 1,000 IU vitamin D innemen.

1 Comment

  1. […] Als we allemaal zouden doen wat we moesten doen, dan vulden we onze belastingbrief een aantal weken voor de deadline in, verversten we de olie van onze auto op tijd en smeerden we ons elke dag in met zonnecrème. Maar helaas komen de meeste aangiftes binnen op de allerlaatste dag, vallen onze auto’s op de slechtste momenten stil en hebben wel alleen een fles zonnemelk bij als we naar het strand gaan. Neem dit van ons aan: de allereerste regel als het aankomt op een mooie, gezonde huid begint en eindigt met zonnecrème. De bewezen nr. 1 manier om je huid te beschermen is het dragen van UV bescherming op elke dag van het jaar, zon of regen, zomer of winter. Als jij iemand bent die het zo nauw niet neemt met deze regel (‘dat rood wordt nog wel bruin’), lees dat vooral onze blogpost over excuses om geen zonnecrème te smeren! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *